ابزار نظر سنجی، ابزاری است که میتوانید از آن برای انجام تحقیقات در حوزه های مختلف و به دست آوردن دیدگاهی در مورد موضوع مورد تحقیق استفاده نمایید. امروزه که امکان برگزاری نظرسنجی آنلاین فراهم میباشد؛ افراد بیشتری از مزیتهای پرسشنامه آنلاین بهرهمند میشوند.
نظرسنجیها دادههای کمی و کیفی را در اختیار محققان قرار میدهند که میتوانند مورد مطالعه و تحلیل قرار بگیرند. در ادامه مطالبی را در مورد مزیتهای پرسشنامه آنلاین بیان میکنیم.
محبوبیت نرم افزار فرم ساز آنلاین :
در گذشته نظرسنجی به یکی از روش های حضوری، توزیع پرسشنامه و یا تلفنی انجام میشد. این روش ها هنوز هم استفاده میشوند؛ اما به دلیل در دسترس بودن اینترنت برای اکثر افراد، امروزه بیشتر از پرسشنامه آنلاین استفاده میشود. دلایل آن نیز روشن است. یکی از مهمترین دلایل استفاده از نظرسنجی آنلاین هزینه کمتر آن نسبت به روش های قبلی میباشد. امروزه شرکت های بسیاری پرسشنامه های مؤثر خود را با استفاده از ایمیل در اختیار گروه های هدف قرار میدهند یا از نظرسنجی های pop-up استفاده میکنند.
12 مزیت اصلی پرسشنامه آنلاین:
در این قسمت به 12 مزیت که دلایل اصلی محبوبیت نظرسنجی های آنلاین است را بیان میکنیم.
1- سرعت بیشتر
معمولاً زمان تکمیل یک پرسشنامه آنلاین بسیار کوتاهتر از پاسخگویی به همان سوالات در سایر روش ها میباشد. در روش آنلاین دیگر زمان انتظار برای جمع آوری پرسشنامه های توزیع شده وجود ندارد و معمولاً پرکردن یک پرسشنامه بر پایه وب نیاز به زمان ثابتی دارد.
2- ظاهری گیرا تر:
با برگزاری نظرسنجی آنلاین شما فرصتی برای برند سازی خودتان و تاثیر بر روی شرکت کنندگان در نظرسنجی خواهید داشت. شما به راحتی می توانید متناسب با نوع کسب و کارتان با استفاده از درج تصاویر، لوگوها، فونت ها و رنگ های خاص ، یک پرسشنامه مؤثر را طراحی نمایید.
بهتر است از شرکت طراح نظرسنجی بخواهید که پرسشنامه را به گونه ای طراحی کند که هم برای کاربران کامپیوتر و هم برای کاربران تلفن همراه قابل استفاده باشد.
3- دقت بالاتر:
احتمال بروز خطا در نظرسنجی های آنلاین به دلیل این که شرکت کنندگان به سوالات نظرسنجی از طریق وب پاسخ می دهند، کمتر است. در برخی از روش های قبلی، باید مصاحبه گر تمام جزئیات را با دقت وارد کند و به دلیل انجام کارهای تکراری احتمال خطای انسانی به وجود میآید. در حالی که در نظرسنجی بر اساس وب پاسخ دهندگان خود پاسخ هایشان را ثبت میکنند.
4- استفاده آسان تر برای شرکت کنندگان :
اغلب افراد تلفن های ناخواسته را دوست ندارند. آنها همچنین ایمیل های ناخواسته را نمیخواهند و زمان کافی برای مصاحبه های چهره به چهره ندارند. از بین بردن این مشکلات از مزیتهای پرسشنامه آنلاین است. در نظرسنجی آنلاین زمانی که شرکت کنندگان باید برای تکمیل پرسشنامه صرف نمایند خیلی کوتاهتر است. شرکت کنندگان می توانند از سوالات خاصی که مرتبط با آن ها نیست به طور اتوماتیک با استفاده از ابزارهای موجود مانند یوچک عبور نمایند.
5- صداقت بیشتر:
زمانی که شرکت کننده در یک نظرسنجی به صورت زنده با مصاحبه کننده مواجه می شود، ممکن است کاملاً صادقانه به سوالات پاسخ ندهد. از مزیتهای پرسشنامه آنلاین این است که معمولاً اصل محرمانگی در آن ها رعایت میگردد و اطلاعاتی مانند نام و سایر مشخصات شرکت کنندگان محرمانه میماند. این حالت سبب میشود که شرکت کنندگان با راحتی بیشتری به سوالات پاسخ دهند و میزان صداقت در پاسخگویی بالا میرود.
6- انعطاف پذیری بیشتر:
ترتیب سوالات نظرسنجی آنلاین معمولاً قابل تغییر است و حتی ممکن است برخی از سوالات برای شرکت کنندگان خاصی با توجه به پاسخ سوالات قبلی آن ها حذف شوند و شرکت کننده مجبور نباشد به آنها پاسخ دهد. بنابراین میزان انعطاف پذیری افزایش می یابد. در نظرسنجی های آنلاین همچنین شرکت کنندگان می توانند به راحتی پاسخ های خود را تغییر دهند و نیازی به چاپ مجدد پرسشنامه نیست.
7- مقرون به صرفه تر:
در نظرسنجی آنلاین به خاطر ماهیت الکترونیکی کار، برخی از هزینه ها مانند هزینه کاغذ، چاپ پرسشنامه و جمع آوری پرسشنامه ها و سایر هزینه های مرتبط حذف می گردد.
8- حذف محدودیت های زمانی و مکانی:
حذف محدودیت های جغرافیایی در نظرسنجی آنلاین
یکی دیگر از مزیتهای پرسشنامه آنلاین این است که شرکت کنندگان در هر ساعتی از شبانه روز و در هر مکانی می توانند تنها با در اختیار داشتن تلفن همراه و اینترنت در نظرسنجی شرکت نمایند. در این روش دیگر نیازی به صرف هزینه برای برقراری تماس های تلفنی و یا رفتن به مکان مشخص نمی باشد.
9- جامعه آماری بزرگتر:
جامعه شرکت کنندگان در نظر سنجی های آنلاین می تواند بسیار گسترده تر از نظرسنجی های برگزار شده با سایر روش ها باشد. بسیاری از شرکت های برگزارکننده نظرسنجی ممکن است به اشتباه نمونه های کوچک شرکت کننده در نظرسنجی را به اکثریت تعمیم دهند. همچنین حضور کمرنگ برخی از قشرهای جمعیتی در نظرسنجی ها ممکن است سبب به وجود آمدن نتایج غافلگیر کننده گردد. این در حالی است که در نظرسنجی آنلاین، هزاران شرکت کننده از گروههای مختلف در دسترس هستند و می توان با توسعه جامعه آماری شرکت کنندگان در نظرسنجی، نتایج قطعی تری از نظرسنجی به دست آورد.
10- تحلیل و گزارش گیری ساده تر از داده ها:
تحلیل دستی نتایج نظرسنجی های غیر آنلاین
نظرسنجی ها معمولاً استاندارد میشوند و داده های قابل اندازه گیری را فراهم میکنند که به آسانی تجزیه و تحلیل میشوند. در حالی که در تکنیک های نظرسنجی کیفی مانند گروه های متمرکز یا مصاحبه های تلفنی، تحلیل پاسخ ها ممکن است سخت تر باشد و نتایج به دست آمده از دقت پایین تری برخوردار باشند. علاوه بر این بسیاری از برنامه های نظرسنجی آنلاین ابزارهای آماری پیشرفته ای را ارائه میدهند که می توانند برای تحلیل داده های حاصل از نظرسنجی، به منظور تحلیل صحت و قابلیت اعتماد نظرسنجی به کار روند.
11- عدم نیاز به مصاحبه کننده:
وجود مصاحبه کننده در نظرسنجی حضوری
عدم وجود مصاحبه کننده از دیدگاه برخی افراد از معایب پرسشنامه آنلاین است؛ اما این عدم نیاز می تواند از مزیتهای پرسشنامه آنلاین باشد. وجود یک مصاحبه گر ممکن است برای برخی از افراد احساس شرم یا ترس را به وجود آورد و میزان صداقت آن ها را در پاسخگویی کاهش دهد. همچنین پاسخ های مصاحبه شوندگان ممکن است در برخی موارد تحت تاثیر زبان گفتاری یا زبان بدن مصاحبه گر قرار گرفته و نتایج منحرف شوند.
12- پاسخ های صادقانه بیشتر:
صداقت عنصر مهمی در جمع آوری داده ها است؛ اگرچه تحلیل شما یا برخی اعمال شما ممکن است سبب افزایش یا کاهش میزان صداقت گردد. نظرسنجی های حضوری یا تلفنی ممکن است سبب صداقت یا دروغگویی فرد شوند؛ اما در اغلب نظرسنجی های آنلاین هویت افراد به صورت ناشناس می ماند که سبب می شود افراد افکار و احساسات خود را به درستی در مورد هر موضوع مطرح شده ای بیان نمایند و این یکی از ملموس ترین مزیتهای پرسشنامه آنلاین است.
سه عیب نظر سنجی های آنلاین:
مزیتهای پرسشنامه آنلاین برای شرکت های تحقیقاتی و کسب و کارهای مختلف بسیار زیاد می باشد. اما ممکن است عیب هایی نیز در این میان وجود داشته باشد. آنچه مهم است این است که مزیتهای پرسشنامه آنلاین به قدری بیشتر از معایب آن می باشد که می توان بدون توجه به این معایب به راحتی نظرسنجی آنلاین را انتخاب نمود. این عیب ها عبارتند از:
● محدودیت های آنلاین بودن:
آنچه مسلم است این است که هر قدر هم امکانات وسیع باشد؛ باز هم درصدی از جمعیت به اینترنت دسترسی ندارند. بنابراین اگر بخواهید جامعه آماری وسیعی را فقط با ابزار های نظرسنجی آنلاین بررسی نمایید؛ ممکن است نظرات برخی از گروهها مانند افراد مسن و یا ساکنین مناطق دورافتاده و روستایی را از دست بدهید.
● محدودیت های سوالات چند گزینه ای:
در نظرسنجی های آنلاین اغلب افراد باید پاسخ را از میان گزینه های مشخصی انتخاب نمایند؛ در حالی که ممکن است پاسخ آن ها گزینه ای به جز گزینه های موجود باشد. البته برای رفع این مشکلات گزینه هایی مانند هیچکدام یا سایر موارد را می توان در نظرسنجی ها استفاده نمود. چنین گزینه هایی تحلیل نظرسنجی را ساده تر می نمایند اما در عین حال دقت نظرسنجی را کاهش می دهند. این در حالی است که در سایر انواع نظرسنجی که افراد در پاسخ دهی آزادی عمل بیشتری دارند؛ دقت نظرسنجی بالاتر است.
● پاسخ های غیر واقعی:
انجام تقلب و ارائه پاسخ های غلط می تواند بزرگترین عیب نظرسنجی آنلاین باشد. ممکن است هدف برخی از افراد از شرکت در نظرسنجی کمک به بررسی موضوع مورد مطالعه نظرسنجی نباشد و به دلایل دیگری مانند کسب درآمد یا امتیازی خاص در نظرسنجی شرکت نمایند و پاسخ های غیر واقعی را ارائه دهند.
نتیجه گیری:
روش های متعددی برای انجام نظرسنجی وجود دارد؛ این که کدام یک از روش ها برای تحلیل موضوع مورد نظر شما مناسب تر است و با استفاده از کدام یک می توانید نتایج بهتری را به دست آورید؛ بستگی به موضوع نظرسنجی شما دارد. شما می توانید از هر یک از روش های زیر به عنوان ابزاری مفید برای نظرسنجی استفاده نمایید:
● مصاحبه حضوری
● نظرسنجی تلفنی
● نظرسنجی از طریق ایمیل
● نظرسنجی کیوسک
● نظرسنجی آنلاین
اما پیشنهاد ما به شما به دلیل مزایای پرسشنامه آنلاین، استفاده از نظر سنجی آنلاین است. شما همین حالا با کلیک بر روی پرسشنامه آنلاین یا فرم ساز آنلاین؛ می توانید پرسشنامه مؤثر یا فرم مورد نیاز خود را ایجاد نمایید.
نظرات کاربران
اولین نفری باشید که نظر می دهید